Over MD-Academy

Meer over MD-Academy

MD-Academy is een e-learning platform afgestemd op zorgprofessionals die training, praktijkgerelateerde scholing en toetsing behoeven met betrekking tot medische hulpmiddelen en medische technologie. De zorginstelling bepaalt in overleg met de leverancier wie toegang moet krijgen tot de desbetreffende cursus. De zorginstelling kan het nascholingsresultaat van de medewerker volgen via een LMS (Learning Management System). MD-Academy is ontwikkeld door E-WISE en heeft de interessante optie om gekoppeld te worden aan Eqube, een kennisplatform met eenvoudige toegang tot gebruikershandleidingen van medische hulpmiddelen. 

Voor wie is MD-Academy

MD-Academy is bedoeld voor alle zorgprofessionals die met medische hulpmiddelen werken. Het platform ondersteunt zorgverleners op een praktisch wijze bij de veilige toepassing van medische technologie, zoals beschreven in het Convenant Medische Technologie. Zowel leveranciers als zorginstellingen kunnen aangeven dat het volgen van online cursussen wenselijk is voor bepaalde zorgprofessionals. Om aan het Convenant Medische Technologie te voldoen, wordt aan zowel de leverancier als het ziekenhuis doorgegeven wie de scholing succesvol heeft afgerond.

 

Eqube

Eqube is een online kennisplatform, ontwikkeld voor medewerkers werkzaam in zorginstellingen. Met Eqube heeft u eenvoudig toegang tot gebruikershandleidingen van medische hulpmiddelen. Zo draagt het platform bij aan de noodzakelijke kennis voor veilig gebruik van hulpmiddelen zoals gesteld in het Convenant Veilige Toepassing van Medische Technologie. Eqube en E-WISE werken nauw samen op het gebied van online informatie en educatie over medische hulpmiddelen. Ziekenhuizen en leveranciers kunnen zich abonneren en ‘worden gekoppeld’ via dit kennisplatform.

www.eqube.nl

E-WISE

E-WISE is al jarenlang de specialist op het gebied van professionele medische informatie en educatie. Door onze nauwe samenwerking met zorgprofessionals werkzaam in vele vakgebieden hebben wij een goede reputatie opgebouwd bij zowel zorgprofessionals, beroepsverenigingen en accrediterende instanties.